slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

You are here

Madu

Madu Khaula

Botol Kecil (370 gr )
Harga kami : RM34.90 (harga pasaran : RM38)
Beli 2 = RM68
Beli 3-5 = RM32 Setiap Satu

Botol Besar (1kg)
Harga kami : RM68 (harga pasaran : RM75)
beli 2 = RM132
Beli 3-5 = RM64 Setiap satu

Madu Khaula

Apa itu Madu Khaula?
Madu Khaula adalah madu asli yang diimport oleh QS Khaula secara terus dari Republik Islam Iran. QS Khaula memegang lesen pengedar tunggal untuk pasaran Malaysia dan Asia Tenggara atas jenama KHAULA. Jenama KHAULA ini telah didaftarkan sebagai TM (Trademark) atau tanda perniagaan di Perbadanan Harta Intelek Malaysia.

Jenama Khaula :
Produk Madu berjenama Madu Khaula merupakan salah satu daripada produk edaran kami. Madu Khaula yang dibotolkan di Iran berasal dari daerah Sabalan. Sabalan adalah kumpulan pergunungan berapi yang tidak aktif terletak di Northwest Iran di ketinggian mencecah hampir 16,000 kaki. Terdapat beribu pengumpul madu di kawasan luas ini disebabkan oleh cuaca, air dan bunga-bungaan liar yang amat sesuai untuk habitat lebah. Kawasan ini juga dikenali sebagai kawasan pengeluar madu terbaik di dunia. Tidak hairanlah kualiti madu Madu Khaula adalah terjamin kebersihan, seaslian dan mutunya serta terbukti menepati Piawaian Antarabangsa hasil analisa dari Medical, Science & Health Services (Iran) dan Food Quality Research Unit, Universiti Kebangsaan Malaysia (UNIPEQ).

Pengambilan madu sebagai pengganti gula dalam minuman dan makanan harian amatlah bijak. Madu bukan sahaja memberi tenaga malah boleh memelihara kesihatan, kecantikan dan meningkatkan daya ingatan. Namun pastikan ianya asli. Banyak kajian menunjukan pergantungan kepada ubat ubatan moden berterusan, yang mengandungi bahan kimia boleh menjejaskan kesihatan. Kebesaran Tuhan telah menjadikan bahan semulajadi sebagai ubat penyembuh untuk manusia.

Khasiat yang boleh diperolehi dari Khaula Madu Asli Khaula:

Ianya mampu mengeluarkan/membersihkan segala kekotoran yang ada dalam darah
Ianya mampu menyerap lembapan dalam badan
Memberi tenaga dalam darah
Membersihkan perut
Membuang angin
Membaiki sel-sel yang rosak
Memelihara dalaman wanita
Memelihara kesihatan lelaki
Ia juga dapat menjaga sistem dalaman badan manusia dengan:
Memanaskan badan
Melancarkan perjalanan darah
Mengimbangkan diet badan
Menguatkan tenaga dalaman
Meningkatkan kecergasan dan daya ingatan serta hafalan anak-anak
Melawaskan usus

Amalan menyukai dan memakan madu merupakan amalan Rasulullah S.A.W. Madu lebah menjadi penawar untuk berbagai penyakit seperti dinyatakan di dalam Surah An-Nahl Ayat 68-69. Jadikanlah ia satu amalan harian kita semua. Wallahu'alam.