slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

You are here

Kopi Sawda

kopi sawda murah

Kopi Sawda

KOPI SAWDA’ LEBIH DARI SEKADAR KOPI

KOPI SAWDA’ adalah minuman tambahan yang sangat berkhasiat. Diadun dari campuran kopi segera, krimmer tanpa tenusu, koko asli dan digabungkan bersama sama herba tradisional terpilih berkualiti tinggi estrak Habatusawda, estrak Tongkat Ali dan estrak Gingko Biloba.
Di formulasi khas 7 dalam 1 sebagai minuman harian lelaki dan wanita untuk mengekalkan kesihatan, juga membantu melancarkan pengaliran darah, meningkatkan stamina,kecergasan tubuh dan mencerdaskan minda, Selain itu ia juga bertindak memberi tenaga serta mengimbangi metabolisma dalam tubuh, meningkatkan sistem tahap daya tahan tubuh dan membersihkan buah pinggang.

KEBAIKAN HERBA
(Al Habatusawda’)

“ Tetaplah kamu dengan Al habatus sawda ini kerana sesungguhnya padanya terdapat ubat bagi segala penyakit kecuali As-sam ( Mati)” hadith Riwayat Bukhari &Muslim.

Terdapat lebih dari 14 buah hadith sahih yang telah menceritakan tentang kebaikan Habbatusawda’. Sejak 2500 tahun dahulu Al-habatussawda sudah di kenali dalam sejarah perubatan sebagai estrak tumbuhan yang paling selamat dan bertindak secara efektif di dalam tubuh manusia. Dalam bahasa arab ia dikenali sebagai AL HABBATUS SAWDA, bahasa Inggeris dikenali BLACK SEED, bahasa melayu JINTAN HITAM dan bahasa saintifiknya sebagai NIGELLA SATIVA.

Beberapa kajian menunjukkan bahawa habbatusawada ini mengandungi Fosfat, Ion, Karbohidrat, Antibiotik yang mampu membunuh kuman dalam badan. Analisis lain juga mendapati habbatusawda mampu bertindak sebagai agen anti kanser, merangsang daya ketahanan tubuh, meningkatkan rangsangan seks, juga mengandungi stimulant, enzaim penghadaman.

TONGKAT ALI
Di kenali dengan nama saintifiknya EURYCOMA LONGIFOLIA JACK juga mendapat jolokan Raja Herba. Sejenis tumbuh yang hidup dihutan mala hijau Asia Tenggara ini sering dikaitkan sebagai penggalak rangsangan seks, telah di gunakan secara traidiosional sejak dahulu kala lagi untuk meningkatkan kesihatan dan merawat perbagai jenis penyakit seperti pening kepala, disenteri, kelenjar, kurap, bengkak, anti tumor, anti malaria, anti leukemik, anti viral anti radang dan lain lain.

Akar tongkat ali mengandungi bahan kimia penting seperti eurikomanone, eurikomalaktone dan eurikomanol (quassinoids) yang boleh meningkatkan paras testosterone.

GINGKO BILOBA

Tumbuhan ini di kenali sebagai Maidenhair Tree yang tumbuh liar di kawasan tanah lapang pada suhu sederhana, telah ditemui di negara Jepun dan di bawa ke Eropah pada tahun 1730, di tanam secara besar besaran untuk dijadikan penawar secara tradisional kepada segala penyakit.

BILOBA bermaksud dua cuping telinga iaitu bentuk daunnya yang seakan-akan cuping telinga, tengkainya kecil dan panjang. Mengikut kajian saintifik oleh Dr. H.C.A Vogel dan Dr. Wilmar Schwabe bersama kumpulan penyelidik mereka mendapati tumbuhan ajaib ini dapat mencairkan darah, dedaunnya mengandungi bahan aktif yang dapat melancarkan peredaran darah sehingga ke CEREBRAL. Selain itu ia dapat menguatkan ingatan, mencergaskan mental dan sangat efektif untuk menurunkan tekanan darah tinggi.

Antara feadah lain ia dapat mengurangkan masalah seperti maigren, sakit kepala, sakit saraf, sinusitis, keletihan, masalah pendengaran, rabun mata, cepat panic, sugull, takut, terlalu sensitive dan sebagainya.

UBI JAGA

Di kenali dengan bahasa saintifiknya smilax myosotiflora, juga di kenali sebagai Ubi Zarrin, Ubi Dawai, Ubi Besi dan beberapa nama lain, merupakan sejenis tumbuhan liar yang telah dikenali kerana kehebatan khasiatnya yang dapat menyembuhkan pelbagai jenis penyakit. Tumbuhan ini banyak terdapat di Thailand, Indonesia dan Malaysia.

Antara fungsi kebaikan herba ini ialah ia dapat membantu melancarkan perjalanan darah, membersihkan organ buah pinggang dan pundi kencing, memecahkan angin dan lendir dalam perut, membaiki sistem saraf dan memberi tenaga.

Kandungan : 20 sachet x 25g

Harga @dRoseGarden: RM20
Harga pasaran : RM22
Beli 1 = RM20
Beli 2 = RM38
Beli 3-5 = RM17.90 setiap satu
Beli 6++ = Hubungi kami utk harga lebih menarik! —